Sprogøvej 24, 5610 Assens
+7023 6050
info@Kompetenceforum.dk

Virksomhedsbesøg på KaizenTour

Få Lean på CVét

På en KaizenTour er der typisk 4- 6 virksomhedsbesøg. Et besøg foregår typisk ved at virksomheden giver en samlet introduktion til virksomheden og dets arbejde med procesoptimering. Herefter er der en guidet rundtur – gerne i mindre grupper- og der afsluttes med QR session med virksomheds repræsentanterne. Efter hvert besøg følges op i gruppen med en drøftelse af ” hvad man kan tage med hjem fra besøget”.

De besøgte virksomheder skifter fra tur til tur bl.a afhængig af deltagernes interesseområder.

Nedenfor er beskrivelse fra 4 forskellige virksomhedsbesøg:

Kaizen på TOTO

TOTO Japans største producent af sanitet i form af toiletter, vaske mv. TOTO er specielt kendt for sit omfattende arbejde med inddragelse af medarbejdere i kaizen arbejdet. Man har over 800 medarbejderforslag månedligt. Se mere her

Nissan: Automatisering med stort A

Fabrikken er gennem automatiseret. 95 pct af produktionen er automatiseret, idet alene eftermontagen på motorblokkene involvere mennesker. Takttiden for alle produktions -processer er 1. minut. Se mere her.

5S som virksomhedsfilosofi.

Oppe i bjergene ligger en lille printplade fabrik som har udviklet 5S arbejdet til at gennemsyre hele virksomheden – ja gjort det til sin virksomhedsfilosofi. Lær hvordan konsekvent brug af et Lean værktøj kan ændre en virksomhed. Se mere her.

Gå gemba hos Toyota

Motomachi fabrikken er en ud af 6 Toyota fabrikker i Toyota City. Den er grundlagt i 1959. Fabrikken har ca. 8.000 ansatte og producerer omkring 80.000 biler årligt.  

Fabrikken betragtes som en moderfabrik for Toyota og træner således medarbejdere fra hele verden i TPS. Se mere her.

I forbindelse med planlægningen af de enkelte kaizenture spørger vi forinden deltagerne om man har specielle ønsker vedr. emner og besøg. Vi prøver herefter om det er muligt at få disse ønsker ind i programmet. Det bemærkes dog at mange japanske virksomheder er noget restriktive .

Se også:

Vælg sprog