Garnisonen 38, 4100 Ringsted
+7023 6050
info@Kompetenceforum.dk

Tavlemøder

Få Lean på CVét

Nr 1 værktøj til kontinuerlige forbedringer

Tavlemøder er som surdej – de skal passes.

Team er den ideelle ramme for Kaizen arbejdet. Her står teamet eller gruppen foran en forbedringstavle  og drøfter egne  forslag. Det er det mest brugte Leanværktøj i Danmark. Let at få igang, men svært at holde igang.


Som anført går  tavlemøder under mange betegnelser.  Formålet er at teamet skal have rum til at udveksle og bearbejde forslag til at forbedr egene arbejdsproceser. – lave kaizen. Det kan i form af forbedringer der skal bearbejdes over en periode eller stillingtagen til hvorledes dagens flow sikres ved bemanding af alle arbejdsposter.

Rammen for tavlemødet kan også varierer. Nogle teams eller grupper tager det ind som en del af et eksisterende teammøde, medens andre afholder det som et seperat teammøde.

Møde  frekvensen fpr tavlemøder  varierer ligeledes fra flere gange dagligt til månedligt . Det mest brugte er ugentligt.

En kinesisk præsident sagde efter kulturrevolutionens ensretning: “Jeg er ligeglad med hvilken farve katten har – bare den kan fange mus!” 

Vi har det lidt på samme måde. Man skal finde den form der passer en. Hovedsagen er, at der kommer resultater.

Arbejdet med tavlemøder er ligesom arbejdet med surdej – Det er levende – så det skal passes!


Nedenfor nogle  aktiviteter der kan hjælpe Jer med at fange Jeres mus.! 

Håndbog i Tavlemøder

Vores erfaringer med tavlemøder er samlet i Håndbog om tavlemøder.  Bogen giver råd om hvordan man tilrettelægger  både opstart og udvikling  af møderne Tryk på ikonet og se mere om bogen.

Seminar om tavlemøder

Vi afholder åbne endagsseminarer om tavlemøder rundt i landet. Her mødes man på tværs af organisationer. Tryk på ikonet og se program og datoer for disse.

Aktiviteter

Antal Håndbøger solgt/udlånt incl P-pub

Antal seminarer om tavlemøder

antal organisationer hjulpet